Dumlekolatryfflar

Hej!
Tänkte tipsa om goda tryfflar kanske till Mello-myset? Visst är det synd att det blir mest till jul och kanske till påsk som man gör hemgjort godis... Det är ju så mycket godare!
 

0,5 burk kondenserad mjölk (ej kokad)
100 g mörk choklad
200 g dumlekola
 
Koka upp den kondenserade mjölken.
Tag från värmen och rör ner hackad Dumle och choklad.
Rör tills allt smält.
Spritsa ut (eller "klicka") på bakplåts papper.
Ställ kallt.
 
Önskar er den bästa lördagen för det tänker jag ha! Kram Anna-Lena

WHOOPIES

 
Hej på er!
Whoopies är roliga att baka för man kan variera på många sätt och de är lättbakade dessutom...
 
100 g smör
1,25 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
0,5 dl kakao
0,5 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa socker och smör poröst.
Tillsätt ägget.
Blanda mjöl, kakao. salt och bakpulver och rör ner det.
Rör sist i mjölken.
Spritsa små klickar på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda ca 10 minuter.
Låt svalna.
 
Mjölkchokladganache:
1 dl grädde
200 g mjölkchoklad
 
Värm grädden. (ej koka)
Slå grädden över den hackade chokladen och rör tills allt smält.
Låt svalna till lagom konsistens.
Spritsa eller bred på fyllningen och lägg ihop kakorna 2 o 2.
 
Man varierar lätt genom att tex ta apelsinchoklad, mintchoklad...
Man kan ju blanda i finhackad Daim...
Man kan ta vit choklad som man färgar i någon färg...
Låt fantasin flöda...
 
Ha en bra dag / kram A-L
 
 

PIZZAGIFFLAR

 
Hej!
Här doftar det nybakat i huset och vi ska snart prova dessa pizzagifflarna...
Perfekta att ta med på utflykt eller äta till mellanmål.
 
(24 st)
50 g jäst
5 dl mjölk
100 g smör
ca 13 dl vetemjöl
2 tsk salt
 
Fyllning:
rökt skinka, hackad
riven ost
pizzakrydda
tomatsås (jag tog Dolmio)
 
Pensling:
I ägg
sesamfrön
 
Smält smöret, tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt.
Lös jästen i mjölken.
Tillsätt salt och mjöl, lite i taget.
Arbeta degen väl.
Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Dela degen i 3 delar.
Kavla ut varje degbit till en cirkel.
Dela den i 8 bitar.
Lägg fyllningen på utekanten av triangel och rulla ihop mot mitten.
Lägg på plåt med skarven nedåt.
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda i 225 grader ca 12 minuter.
 

På återseende / A-L
 
 
Visa fler inlägg