Gott Nytt År!

Tittar in och vill önska er ett Gott Nytt År!
Vi vill också passa på att tacka alla som tittar in här hos oss! Hoppas att vi ses på det nya året och att vi kan fortsätta inspirera er till bak och fikastunder. Hade varit roligt om ni ville skriva lite om vad ni skulle vilja se och läsa om framöver...
 
Ha nu en trevlig kväll!
Kram/ Anna-Lena o Annelie
 

Nutella-Blåbärspannacotta

Hallå!
Det är enkelt att göra dessa "hjärtformade" pannacottaskålarna och dina gäster kommer bli imponerade, även om pannacotta inte är någon konst i sig...
I mina skålar får nutella och blåbär samsas, en underbar kombination.
För att få till själva "hjärtat" fyller man på en bunke eller liknande med ex strösocker och lägger sina pannacottaskålar i lutning. Fyll sedan på pannacottan precis så att den inte rinner över kanten.
Låt stelna och vänd sedan skålarna och fyll upp med den andra sorten.
 

Nutellapannacotta:
 
2,5 dl grädde
1 dl Nutella
1,5 gelatinblad
 
Blötlägg gelatinet 5 minuter i kallt vatten.
Koka upp grädden och Nutellan tills det precis ska börja koka.
Tag från plattan och rör ner de urkramade gelatinbladen.
Häll upp och ställ kallt.
 
Blåbärspannacotta:
 
2,5 dl grädde
0,5 vaniljstång
0,25 dl strösocker
100 g blåbär
 
Blötlägg gelatinet 5 minuter i kallt vatten.
Värm grädden, blåbären, socker och den urskrapade vaniljstången.
När det nästan börjar koka kan du välja att sila bort bären eller ha dom kvar.
Rör ner de urkramade gelatinbladen.
Häll upp och ställ kallt.
 
Dekorera ev med färska blåbär...
 
Lycka till / kram A-L
 
 
 
 

Kanelbulle-kaka

 
Mmm det luktar kanelbulle i hela huset när man gräddar denna goda kakan...
 
Smöra och bröa en form.
Sätt ugnen på 175 grader.
 
175 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 krm salt
 
(0,5 dl socker+1,5 msk kanel)
 
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i sänder.
Tillsätt gräddfilen.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten.
Blanda ihop sockret och kanelen.
Häll i ett "lager" smet och strö över ett lager kanel-socker.
Häll på mer smet samt kanel-socker blandning.
När smeten och kanel-sockret är slut skivar du på lite smör. (ca 2 msk)
Grädda ca 45 minuter, men känn efter med sticka om den behöver gräddas ytterligare.
 
Serveras ljummen då smakar den som bäst...
I morgon ska jag bjuda på ett efterrättstips, kanske till nyår...?
KRAM / A-L
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg