Jordgubbskladdkaka

 
God morgon!
I går hade Alma bakat denna supergoda jordgubbskladdkakan och bjöd oss alla på fika. Tänkte passa på att påminna om denna goding som ni hittar här på bloggen under: kladdkakor.
Nu är det dags att ta vara på dagen...
Hoppas din dag blir toppen // A-L
 
 
 

Blåbärsrutor

 
Hej på er!
Här är allt bra så här den första semesterdagen. Någon sol har jag inte sett men man har ju alltid lite annat att plocka med som blivit försakat, hi hi
Dessa blåbärsrutorna kan ätas som dom är till en kopp kaffe eller serveras med vaniljsås och man har efterrätten fixad...
 
Form 20x30 cm (ca 30 st mumsbitar)
 
Botten:
9 dl mjöl
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 msk bakpulver
300 g rumsvarmt smör
3 ägg
(300 g blåbär)
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna och fördela i smöret.
Tillsätt äggen och blanda till en deg.
Tryck ut degen i formen. (lägg ett bakplåtspapper i botten)
Fördela blåbären på degen.
 
Topping:
150 g smör
4,5 dl havregryn
3 dl rörsocker strö
 
Smält smöret.
Tillsätt rörsocker och havregryn.
Fördela toppingen över blåbären.
Grädda ca 30 minuter i 200 grader.
Låt svalna.
Skär i rutor.
Denna kakan görs med fördel kvällen innan så den hinner gotta till sig...
 
Hörs snart igen / A-L
 

Sommarpaj


Här kommer en riktig sommarpaj som är lätt att variera med olika bär...
En spröd botten penslad med mörk choklad, fylld med vit chokladkräm och jordgubbar.
 
Du behöver:
1 pajform ca 24 cm.
 
Botten:
100 g smör
200 g vetemjöl
3 msk socker
1 äggula
ev lite kallt vatten
 
Fördela smöret i mjölet.
Tillsätt sockret och äggulan och arbeta ihop degen.
Tillsätt ev lite kallt vatten om det är svårt att få ihop degen...
Tryck ut degen i en pajform, ställ kallt medan du värmer ugnen.
Grädda botten ca 15-18 minuter i 200 grader.
Låt svalna.
 
Pensla botten med 100 g smält mörk choklad.
 
Fyllning:
100 g vit choklad
4 äggulor
1 msk florsocker
2 dl vispgrädde
(jordgubbar)
(hyvlad choklad)
 
Smält chokladen.
Vispa äggulor och florsocker fluffigt.
Rör ner den smälta chokladen.
Vispa grädden och vänd ner den i chokladblandningen.
Häll fyllningen i pajskalet och fördela jordgubbarna i fyllningen.
Hyvla över vit choklad.
 
 
I morgon börjar min semester och jag kan knappt förstå att jag ska "skrota" här hemma i 6 hela veckor och baka en massa gott och visa er förstås... kram A-L
Visa fler inlägg