Smuliga citronrutor

 
Hallå!
Här kommer en långpannefavorit som ni måste prova i sommar... Smuliga på utsidan med krämig citronfyllning i mitten, låter väl hur gott som helst?
 
Du behöver:
250 g smör
2 dl socker
2 msk vaniljsocker
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
 
Blanda ihop alla ingredienserna till en smulig deg.
Lägg hälften av smulorna i en form ca 20x25 cm.
 
Citronfyllning:
2 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 citron (rivet skal samt 2 msk citronsaft)
 
Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen.
Häll smeten i formen.
Smula över resten av smuldegen.
Grädda kakan ca 35-38 minuter i 200 grader.
 
Låt kakan svalna.
Sikta över florsocker och skär i lagom rutor...
Ät och njut!
 
// A-L
 

Vinnare i tävlingen...

 
Hej!
Idag firar vi sonen som fyller 25 år! Vi började dagen med frukostbuffe på Eriksberg, så vackert där ute. Ett tips om ni inte varit där...
Sen mumsade vi på glass och jordgubbar, smakar så mycket sommar...
 
Vi ska ju även avslöja vinnaren i vår lilla 3-års tävling: Hon heter OLIVIA SVENSSON grattis!!!!
(Du kommer få ett mail)
 
Tack för att ni andra ville vara med och av era svar kan vi få en liten hint av vad ni vill se mera av här...
 
Ha det bäst!
Kram Anna-Lena & Annelie

Rabarbermuffins med vitchoklad och crunch

 
Hej på er!
Har varit iväg på en efterlängtad resa men är nu tillbaka på hemmaplan och njuter av en ledig dag.. Det har kliat ordentligt i mina bakfingrar och i morse bakade jag några riktigt somriga muffins. I de samsas rabarber med vit choklad och på toppen härligt harecrunch...
Visste ni att det är muffinsdagen på lördag? Passa på att prova de här då eller kanske några från arkivet...
 
Du behöver: (12 st)
100 g smör
2,5 dl socker
3 dl mjöl
2 ägg
1 dl vita choklad knappar
(några späda rabarber)
 
Smält smöret.
Vispa socker och ägg fluffigt.
Tillsätt det smälta smöret samt mjölet och den vita chokladen.
Dela upp smeten i 12 st muffinsformar, gärna placerade i muffinsplåt.
Skala och dela rabarberna i bitar.
Truck ner några bitar i varje form.
 
Havrecrunch:
50 g smör
0,5 dl socker
1.5 dl havregryn
 
Smält smöret och tillsätt socker och havregryn.
Fördela crunchet i muffinsformarna.
Grädda muffinsen i 180 grader ca 15 minuter.
 
 
GLÖM inte att vara med och TÄVLA om det fina färklädet från Lailas General store. Tävlingen pågår nämlingen bara idag med, Allt ni behöver göra är att skriva vad ni gillar att baka, på så vis får vi en liten hint om vad ni vill bli inspirerade av här på bloggen...
 
Ha det bäst!
Kram Anna-lLena
Visa fler inlägg