Krämiga rabarberrutor

 
Hallå!
Idag bjuder jag på härliga rabarberrutor som ni måste testa nu när rabarberna är som bäst...
 
Du behöver: ( Form 25 x 35 cm )
7,5 dl mjöl
3 dl socker
3 msk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
350 g kallt smör
 
Arbeta samman samtligt till en smulig deg.
Häll hälften i formen och platta ut.
 
Fyllning:
3 ägg
1,5 dl kvarg
2,5 dl rörsocker
3 dl creme fraiche
2 tsk vaniljsocker
 
Blanda alla ingredienserna och häll fyllning på botten.
 
200 g rabarber
1 msk potatismjöl
 
Skala och skär rabarberna i små bitar.
Blanda med potatismjölet.
Fördela rabarberbitarna i formen.
Smula över resten av smuldegen.
Grädda ca 30-35 minuter i 200 grader.
Låt svalna.
Skär i lagom bitar och sikta över florsocker.
 
Ät & njut!
 
Kram A-L
 
 
 

Daimtårta

 
Hej på er!
Denna glassmarängtårtan med Daim har jag gjort hur många gånger som helst... Ett säkert kort med andra ord ha ha
Har ni inte provat så måste ni göra det snarast...
 
Du behöver: (springform ca 24 cm med bakplåtspapper)
100 g hasselnötsmjöl eller mandelmjöl
3 äggvitor
2 dl socker
 
Vispa vitorna till ett hårt skum.
Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills du har en blank maräng.
Vänd ner hasselnötsmjölet.
Häll smeten i formen.
Grädda botten i ca 45 minuter i 150 grader.
Låt svalna.
 
Daimglass:
3 äggulor
0,5 dl florsocker
4 dl grädde
2 dubbeldaim
1 vaniljstång
 
Vispa grädden.
Vispa äggulorna med florsockret fluffigt.
Dela och skrapa ur vaniljen.
Hacka Daimen grovt.
Blanda samman allt.
Häll glassmeten över botten.
Plasta in och ställ i frysen minst 5 timmar.
Tag fram en kvart innan och dekorera med hackad Daim och ev lite spritsad grädde...
 
 
Så himla god med lite jordgubbar...
 
Hoppas ni testar / kram A-L

Havrekakor med mjölkchoklad

 
Hej!
Gjorde ett gäng såna här härliga havrekakor i går. Jag smaksatte mina med hackad mjölkchoklad men gillar man russin eller varför inte nötter så tar du bara det i stället...
 
Du behöver:
100 g grovt hackad mjölkchoklad
200 g smör
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bikarbonat
4,5 dl havregryn
2 dl mjöl
 
Rör smör och socker krämigt.
Blanda ner mjöl, bikarbonat samt vaniljsocker.
Tillsätt sist havregryn och chokladbitar.
Rulla bollar och lägg ca 9 åt gången på en plåt, de kommer att flyta ut.
Grädda ca 12-14 minuter i 175 grader, de ska bli gyllenbruna.
Låt svalna på galler.
 
Helt ljuvliga till kaffet eller ett glas kall mjölk...
 
Nu ska vi strax åka iväg till kyrkan på konfirmation. Vårt gudbarn ska konfimeras och som tur är ser det ut att bli toppen väder...
/ kram A-L
 
Visa fler inlägg