Vardagslyx...


Hallå!
Gillar det mesta i chokladväg men visst känns det lyxigt med finchoklad ibland... Fick en massa gott av några bekanta i helgen.
 

Mysig text på förpackningen gör det där lilla extra...
 

Blev nyfiken på att baka något med "lilla Lena", någon som provat? Tacksam för tips...
 

Har haft myseftermiddag med denna lilla godingen, vardagslyx det med så klart!
 
Ses snart igen med nya godsaker...
Kram Anna-Lena

Mirror glaze


Hej på er!
Denna läckra glasyren måste ni bara prova! Lite svårt att fånga riktigt hur läcker den är på bild, men den blir spegelblank och nästan lite metallic...
 
Du behöver:
350 g vit choklad
300 g strösocker
200 g kondenserad mjölk
19 g gelatinpulver
1,5 dl vatten
pastafärg
 
Blötlägg gelatinpulver med 0,5 dl vatten.
Häll 1 dl vatten, strösocker samt kondenserad mjölk i en gryta.
Värm på medelvärme tills sockret smält och du ser första bubblan.
Tag från värmen.
Hacka chokladen och lägg i en skål.
Tillsätt gelatinet samt lite pastafärg.
Slå den varma vätskan över och vänta en liten stund.
Kör ihop allt med en stavmixer.
Sila glasyren för att bli av med alla små luftbubblor.
Låt glasyren vila tills den är ca 32 grader då är den lagom att slå över din tårta...
Ställ tårtan på ex ett glas med en form under så att glasyren kan rinna runt kanterna och samlas upp i formen under.
Dra bort den lilla dropp kanten längst kanten med en kniv.
Jag gjorde moussehjärtan att dekorera min tårta med denna gång istället för hela tårtan...
 

I morgon blir det en lååång dag på jobbet, bäst att ta en tidig kväll...
Kram Anna-Lena

Krämig citronpaj


Hej!
Äntligen fredag, min favoritdag! Har ni några planer för helgen eller ska ni som jag ta vara på den härliga sommarvärmen?
Kanske blir ni sugna på lite fika, då kan jag tipsa om denna härliga citronpajen...
 
Du behöver:
Pajdeg:
125 g smör
0,5 dl florsocker
3 dl mjöl
1 äggula
 
Blanda ihop alla ingredienser till en deg.
Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm, gärna med löstagbar botten.
Ställ kallt medans du värmer ugnen till 200 grader.
Grädda skalet i nedre delen av ugnen ca12 minuter, det ska vara svagt gyllenbrunt.
Tag ut skalet och sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
 
Fyllning:
2 citroner
1 vaniljstång
6 ägg
2 dl socker
2 dl vispgrädde
 
Riv det yttersta skalet på citronerna och pressa ur saften.
Vispa samman äggen med sockret lätt.
Tillsätt citronsaft och rivet skal.
Skrapa ur vaniljstången och häll ner ovispad grädde.
Rör om och häll fyllningen i skalet.
Grädda pajen ca 30 minuter tills fyllningen nätt och jämnt stannat.
Låt svalna.
Sikta över florsocker och servera med grädde eller vaniljglass...
 

Nu ska vi åka en runda och heja på grabbarna som ska spela match...
Trevlig kväll / kram A-L
 
Visa fler inlägg