Polkagrissnittar


Hej!
I går chockade jag mina barn med att baka en kaka och glömma att ha i socker... ha ha, ja så kan det gå när man har många saker på gång samtidigt...
Idag kom jag dock ihåg att ha i både socker, mörk choklad och polkagrisar... mums!
 
Du behöver:
175 g smör
0,5 dl socker
0,5 dl muskovadosocker
3 msk sirap
5 dl mjöl
100 g mörk choklad
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
polkagrisar
 
Vispa smör och de båda sockersorterna krämigt.
Tillsätt sirap.
Tillsätt mjöl, bakpulver samt vaniljsocker.
Hacka chokladen grovt.
Lägg några polkagrisar i en plastpåse och banka med ex kavlen till grova bitar.
Rör ner choklad samt polkakross och arbeta ihop degen till 2 längder.
Platta något med gaffel och strö ev över lite polkakross.
Grädda i 175 g ca 25 minuter.
Skär längderna i lagom snittar.
 

Ses snart igen!
// A-L
 

Sirapsbröd i långpanna


Hejsan!
Hoppas ni alla njuter av en trevlig jul! Idag är helt klart bästa dagen. Ingen stress, bara mys. Snart kommer äldsta sonen med familj hit så är alla samlade. Ska fixa lite god mat och sen blir det lite spel hoppas jag...
 
Detta sirapsbrödet i långpanna gjorde jag både till lillejul och i går och hade med mig. Så lätt att bara röra ihop och det blir så saftigt och gott... ni måste prova!
 
Du behöver: (liten långpanna ca 25x30 cm)
1 liter filmjölk
1 kg rågsikt
3 dl mörk sirap
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Blanda filmjölken med sirapen.
Tillsätt övrigt och rör tills allt blandat sig.
Häll smeten i formen.
Ställ in formen i kall ugn och starta den på 150 grader.
Låt brödet stå en timme i ugnen.
 
Dela brödet på mitten så du får 2 långa bröd.
Ät och njut...
 

Älskar lätta brödrecept...
 

Ha det nu riktigt gott och tack för att ni vill titta in här hos oss...
 
Kram Anna-Lena
 

Tips...


Hej på er alla!
Nu är jag julledig, tjohoo! Ska bli skönt att ladda batterierna med familjemys... Idag har granen flyttat in, alltid svårt att få den att stå rakt ha ha
I morgon blir det till att fixa det sista och på kvällen smygstartar vi julen och provsmakar skinkan med några gäster.
Till efterrätt har jag förberett creme brulee med juliga smaker, mums
Kom på att jag kunde tipsa er om denna trevliga chokladasken med "dessert bitar" från Lindt. Man brukar ju ge bort en och annan chokladask i dessa tider och det är ju alltid trevligt med något nytt...
 
Om jag hinner ska jag ge mig på att prova att göra fransk nougat, tittade in här:http://klingskitchen.blogg.se/2016/december/fransk-nougat.html och blev så sugen... Kika gärna ni också.
 
Kram/ A-L
 
 
Visa fler inlägg