Morotstårta med kola och limefosting


Hej på er!
Har varit ledig idag och det blev lite bak förstås bla denna morotstårtan som vi ska ha till kvällsfikat. Saftiga bottnar med kola och limefrosting toppad med hackad Daim... såå gott!
 
Du behöver: (3 springformar ca 15 cm)
Botten:
350g rivna morötter
2,25 dl rapsolja
4,5 dl vetemjöl
4,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 tsk kanel
 
Vispa ägg och olja poröst.
Tillsätt rivna morötter.
Tillsätt alla torra ingredienserna och vänd ner försiktigt.
Fördela smeten i 3 formar och grädda i 200 grader tills stickan är torr... kolla efter 15 minuter.
Låt svalna.
 
Limefrosting:
400 g philadelphiaost
2,5 dl florsocker
2 lime. saft och skal
 
Vispa ost och florsocker krämigt.
Tillsätt limesaft och skal.
 
1 burk karamelliserad mjölk
1 dubbel Daim
 
Lägg en morotsbotten på ett fat.
Bre på ett lager karamelliserad mjölk.
Spritsa på ett lager limefrosting.
Lägg på nästa botten och fortsätt med kola och limekräm.
Toppa tårtan med hackad Daim.
 

Nu ska vi glufsa i oss en himla massa Thaimat, ska bli galet gott...
Ha en mysig fredagskväll så hörs vi igen i morgon om ni vill...  Kram A-L
 

Happy baking!

Krämig fruktsallad


Hej igen!
Igår när jag satt bänkad i tvsoffan och väntade på säsongsstarten av "Hela Sverige bakar" såg jag slutet på halv 8 hos mig... Kvällens värd bjöd på krämig fruktsallad och jag blev nyfiken. Gillar snabba goda tips...Testade detta idag och det var så gott, inte alls för sött som man kan tro...
 
Du behöver:
Några goda frukter
Varför inte några bär, gott att blanda.
1 burk sötad kondenserad mjölk
(vaniljglass till servering)
 
Skär frukten i lagom stora bitar.
Häll i dina bär.
Häll över kondenserad mjölk och rör om.
Servera med glass.
Kan tänka mig att det skulle vara gott att toppa med lite hackade nötter eller rostad kokos... Får prova det nästa gång.
 

Gjorde denna i god tid och ställde den i kylen. Bananbitarna höll sig lika fina, bra när man vill förbereda...
 

Nu ska jag låta mig inspireras en stund...
 
Vill ni inspireras mera så tycker jag ni ska kolla in hos våra bloggkollegor som finns här:http://blogg.se/foodie/
Ett härligt gäng med massor av godsaker.
 
Kram A-L

Spröda citronkakor


Hej på er!
Har varit på bio denna kväll med syrran och skrattat gott... Har ni inte sett Bridget Jones baby tycker jag ni ska göra det bums! Galet rolig...
 
Gjorde några spröda citronkakor i helgen. Några dekorerade jag med saltlakrits flakes och några fick vara utan. Alla i familjen är ju inte lika tokiga i lakrits som jag...
 
Du behöver:
2oo g smör
1 äggula
0,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm bakpulver
5 dl mjöl
(Lemoncurd, saltlakrits flakes)
 
Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna till en deg.
Låt degen vila en stund i kylen medans du värmer ugnen till175 grader.
Kavla ut degen till ca 1,5 cm tjock.
Stansa ut kakor och lägg på en plåt.
Gör en fördjupning med ex baksidan av ett tsk mått.
Fyll gropen med lemoncurd.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 minuter.
Strö över lakrits flakes direkt efter gräddning.
 

(Receptet hittade jag i tidningen Hembakat)
 
Kram A-L
 
Visa fler inlägg