Lite nytt...

Hallå!
Tänkte visa några nya fynd som flyttat in hos mig...
 
 
Mysigt fat för småkakor, små skålar till efterrätter och liten skål med lock till strössel eller vad man så önskar...
(Ib Laursen)
 
 
Superfina små skålar... Jag gjorde creme brulee i dessa till kvällens födelsedags firande...
 
 
Älskar glasflaskor... Mysiga att stoppa i fikakorgen eller servera vatten i till middagen...
Denna nya från Ikea är så fin med ett mönster mitt på och inte kostar den skjortan heller ha ha
 
Nu ska jag ta kvällen. Varit på Bistro Bakgården hela familjen och ätit gott. Efterrätten tog vi hemma, Creme brulee med jordgubbar så jag somnar mätt och glad...
 
// Kram Anna-Lena
 

Jordgubbspaj

 
Hej på er!
Om ni har några jordgubbar över tycker jag att ni ska baka en härlig paj och äta den med  mängder av god vaniljsås...
 
Du behöver:
1 liter jordgubbar
1 msk potatismjöl
 
Skiva jordgubbarna och strö över potatismjölet.
Fyll en pajform.
 
Topping:
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
5 msk socker
150 g smör
 
Blanda samman allt till en smulig deg.
Fördela smulet över jordgubbarna.
Grädda pajen i 225 grader ca 25 minuter.
 
 
Smakar sommar...
 
 
Nu ska vi ta Mingla och gå en långrunda, hoppas på uppehåll...
 
Ha en fin söndag / kram A-L
En kommentar
publicerat i Paj
Taggar: Jordgubbspaj, Vaniljsås, jordgubbar

Vaniljpannacotta med ananasgrädde

 
Hej!
Bjuder på ett efterrättstips idag, kanske något att prova till helgen...
 
Du behöver: (4 portioner)
5 dl grädde
2 gelatinblad
0,5 dl socker
1 vaniljstång
 
Skrapa ur vaniljstången och lägg i en gryta, låt stången följa med.
Sjud socker, grädde samt vanilj i ca 15 minuter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Krama ur dem och låt de smälta i gräddblandningen.
Häll upp i portionsformar och ställ i kylen.
 
Ananasgrädde:
Krossad ananas på burk alt hackad färsk ananas
2 dl grädde
 
Vispa grädden.
Tillsätt ananas och rör om.
Toppa pannacottan med en klick ananasgrädde innan servering.
 
 
Ha det gott / A-L
 
Visa fler inlägg