Dubbla påskkakor

 
Hej bloggisar!
Här kommer ett tips på påskkakor med vitchoklad/citron fyllning... Här kan man ju sätta påsklediga barn i arbete, mysigt att baka tillsammans...
 
Du behöver:
200 g kylskåpskallt smör
1 dl socker
1,5 dl florsocker
2 ägg
7,5 dl mjöl
(Pastafärg)
 
Mixa ihop allt i matberedare eller med elvisp.
Tillsätt färg.
Låt degen vila i kylen ca 1 timme.
Kavla ut degen ganska tunt.
Tryck ut kakor. 
Lägg på lite strössel om du vill.
Grädda ca 10-12 minuter i 175 grader.
Låt svalna.
 
Fyllning:
150 g vit choklad
2 msk grädde
(citronessens)
 
Värm grädden.
Tillsätt finhackad choklad och rör tills chokladen smält.
Smaksätt med essens.
Bred på eller spritsa fyllning på hälften av kakorna och lägg på de andra.
Ställ kallt.
 
 
Tips: Tänk på att spegelvända hälften av kakorna innan gräddning...
 
Kram Anna-Lena
 

Glassfyllda kinderägg med lemoncurd

 
Hejsan!
Nu ska ni få ett gott efterrättstips till påsk. Tänk er ett kinderägg fyllt med krämig vaniljglass & lemoncurd...
Kommer garanterat imponera på gäster, stora som små...
 
Du behöver: (4 pers)
2 stora kinderägg (hittar du bara små så får man nog räkna 2 halvor var)
0,5 burk kondenserad mjölk
3 dl grädde
1 vaniljstång
(lemoncurd)
 
Dela äggen försiktigt med en vass kniv.
Vispa grädden.
Tillsätt urskrapad vanilj samt kondenserad mjölk.
Fyll ägghalvorna med glasskräm.
Gör en grop i mitten & fyll med lomoncurd.
Ställ i frysen några timmar.
Tag fram äggen en kvart innan sådär så dom blir härligt krämiga.
 
Hoppas ni provar detta nu... 😉
 
Trevlig kväll / A-L

Bländvit Mirror glaze

 
Hej igen!
Nu kommer recept på Mirror glazen jag hade på chokladtårtan. Det är inte så krångligt som man kanske tror. Det man kan tänka på är att ett bra underarbete ger ett bättre resultat. Så ska man tex göra en bröllopstårta så får man lägga tid på att få det slätt under.. 
 
Du behöver:
10 gelatinblad
1,5 dl vatten
300 g glykos
0,5 burk kondenseradmjölk
300 g vit choklad
1,5 msk titandioxid
 
Blötlägg gelatinbladen en stund.
Värm upp glykos och vatten till 103 grader.
Hacka chokladen och slå glykosblandningen över och rör slät.
Tillsätt den kondenserade mjölken.
Smält gelatinet på svag värme i en kastrull.
Rör sedan ner det i chokladblandningen.
Tillsätt Titandioxid och mixa slätt med en stavmixer.
Sila glazen genom en sil och låt vila tills den är ca 35 grader.
Tag fram tårtan från frysen.
Ställ den på något så glazen fritt kan rinna över kanten, gärna med ex en braspanna under.
Häll glazen jämnt och bestämt över tårtan så sidorna blir täckta.
Låt tårtan rinna av lite innan du drar av så du får en fin kant nertill.
Sen är det bara att lyfta över tårtan till ett fat och fortsätta med det roliga, dekorera...
 
Tips: Man kan köpa Titandioxid på bla Panduro ( Det är ett bländvitt färgpulver) 
 
// A-L
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg