Smarta muffinsformar


Hej!
Tänkte tipsa om dessa "smarta" muffinsformarna. Tycker det är så synd när man köper fina formar som blir helt förstörda av flåttfläckar efter gräddning...
Men det slipper man med dessa nya aluminiumklädda pappersformar. Formarna är lika fina med nybakta muffins i...
Formarna kommer från Wilton.
Detta var dagens tips mina vänner. Nu ska jag svira om och ge mig i väg på en bit mat med mitt arbetslag.
Hoppas ni också får en bra kväll / A-L

Morotsrulltårta


Hallå!
Vilken härlig långhelg vi har haft...
Är det någon mer än vi som kånkat fram alla utemöbler denna helg? (Tog även ut en solstol, så är det gjort liksom... man vet ju inte när den tropiska värmen slår till ;-)
 
Någon som gillar morotskaka? Här kommer den i rulltårtsvariant...
 
Du behöver:
2 finrivna morötter
3 ägg
2 dl socker
1 tsk kanel
0,75 dl mjöl
0,75 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
 
Riv morötterna fint.
Vispa socker och ägg fluffigt.
Tillsätt övrigt.
Häll smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 175 grader ca 6-7 minuter.
Låt svalna.
Sikta florsocker på ett nytt bakplåtspapper,vänd över kakan och dra bort pappret som kakan gräddats på.
 
Fyllning:
100 g philadelphiaost
4 dl florsocker
50 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljpulver
Pressad lime efter tycke och smak.
 
Blanda alla ingredienser med elvisp.
Bred fyllningen på kakan.
Rulla ihop från långsidan.
 
Ät och njut!
Kram på er / Anna-Lena
 
 

Påsktårta


Hej!
Hemkomna från påskmiddag med tjocka släkten, Jag gjorde en enkel tårta till kaffet...
Maränghönor i ring runt näst av choklad och cashewnötter.
 
Du behöver:
(Springform ca 18 cm)
 
Botten:
150 g smör
100 g mörk choklad
2 msk kakao
4 ägg
1,5 dl strösocker
1 nypa salt
1,75 dl vetemjöl
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Tillsätt kakao och hackad choklad, rör tills chokladen smält.
Vispa socker och ägg fluffigt.
Tillsätt salt, mjöl och chokladblandningen.
Häll smeten i en springform ca 18 cm.
Grädda ca 25 minuter (kolla med sticka)
Låt botten svalna.
 
Vaniljkräm:
3 äggulor
0,5 dl grädde
0,5 dl socker
2 tsk vaniljpulver eller en vaniljstång
100 g smör
 
Lägg äggulor, socker, grädde och vanilj i en gryta.
Låt sjuda under omrörning tills den tjocknar.
Tag från värmen och tillsätt smöret.
Låt krämen svalna i kylen.
 
Chokladganache:
100 g mörk choklad
0,75 dl grädde
 
Värm grädden.
Lägg i hackad choklad och rör tills du har en slät chokladkräm.
Låt krämen svalna i rumstemperatur.
 
Garnering:
Chokladflisor
Hackade cashewnötter
(ev godisägg och maränghönor, recept finns i arkivet)
 
Dela botten i mitten.
Lägg en del på ett fat och bre på hälften av vaniljkrämen.
Lägg på nästa botten och bre på resten av vaniljkrämen.
Häll över ganachen och låt den rinna ner lite över kanten.
Ställ tårtan en stund i kylen.
Tag fram tårtan och dekorera med nötter, choklad och kanske några maränghönor och ägg...
 

// A-L
 
(Receptet kommer från tidningen Hembakat)
En kommentar
publicerat i Tårta
Taggar: Cashewnötter, Fransk chokladtårta, Maränghönor, Påsktårta, Vaniljkräm
Visa fler inlägg