KLADDKAKA DELUXE
Hej!
Visst är det alltid gott med kladdkaka, alltid "ett säkert kort".
Här med ett kolalager i mitten och ett knaprig Daim-chokladtäcke.
3 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
en nypa flingsalt
150 g smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
100 g Daimchoklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Rör ihop socker och ägg. (inte vispa)
Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och mjöl.
Rör sist i smöret.
Häll halva smeten i en springform.
Bred ut den karamelliserade mjölken.
Häll på sista lagret med kladdkakesmet.
Grädda 25-30 minuter.
Den ska fortvarande vara lite lös i mitten. Den stannar till sig i kylen.
Hacka Daim- chokladen och strö över den nyuttagna kakan.
Servera med glass eller grädde.
Här har jag skurit i kakan en liten stund efter gräddning...
Väntar man tills kakan är kylskåpskall blir den mer seg, en smaksak...
Ta vara på dagen! / A-L
Mums!