Bästa pepparkaksdegen

God kväll.
Barnen fick blodad tand efter att ha bakat pepparkaksgran och vill nu göra det traditionella pepparkakshuset.
I år tänkte jag dock att det INTE ska bli ett köpe-hus utan vi ska designa ett eget ;-)
 
Så ikväll fick det bli till att sätta degen och så får vi vara fantasifulla under morgondagen.
 
Vi har ett favoritrecept på pepparkaksdeg......jag brukar alltid ringa syrran.... för att varje år skriva ner det på en lapp....som av nån konstig anledning försvunnit nästa gång det ska användas. Känner ni igen er?
Det är ju perfekt nu, när vi äntligen skaffat en blogg, att spara det digitalt :-)
 
Detta recept ger väldigt lättbakade pepparkakor! Är dock inte mjölkfria då det är grädde i receptet.
 
Jag brukar grädda mina pepparkakor i 200 grader i ca 6 minuter.
 
Pepparkaksdeg:
 
150 gr smält smör
1,5 dl sirap
3 dl farinsocker
1,5 dl grädde
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
2 tsk nejlika
1 tsk kardemumma
1 msk bikarbonat
8 dl vetemjöl
 
Smält smör och tillsätt övriga ingredienser. Låt stå i kylskåp över natten.
 

Återkommer med resultatet!
Nu dags för julkalendern :-)
//annelie