Hej på er!
Vad kan man säga om denna tårta mer än att den är en chokladälskares drömtårta....
BOTTEN:
150 g smör
2 dl vetemjöl
2,25 dl socker
2 ägg
2 krm salt
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och rör ner socker och ägg.
Rör ner övrigt.
Häll smeten i en springform och grädda i nedre delen av ugnen ca 13-14 minuter.
Låt den svalna helt.
MÖRK CHOKLADMOUSSE:
100 g mörk choklad
1 gelatinblad
3,25 dl grädde
Lägg gelatinbladet i kallt vatten en stund.
Koka upp 0,5 dl grädde.
Hacka chokladen och låt den smälta i grädden.
Lägg i det urkramade gelatinbladet och rör så det smälter.
Vispa resten av grädden (ganska löst, annars kan du få en grynig mousse)
Vänd försiktigt ner grädden i chokladblandningen.
Häll moussen på botten och ställ den 1 timme i frysen.
LJUS CHOKLAD MOUSSE:
125 g ljus choklad
1 gelatinblad
3,25 dl grädde
Gör den ljusa moussen likadant som den mörka.
Tag ut formen från frysen och bred på den ljusa moussen och ställ tillbaka den i frysen ca 1 timme.
TRYFFEL:
75 g smör
1,25 dl grädde
200 g mörk choklad
Smält smöret.
Tillsätt grädden och låt det koka upp.
Tag från plattan och rör ner den hackade chokladen tills allt smält och du har en blank och fin tryffel.
Låt svalna.
Tag ut formen från frysen och häll på tryffeln.
Täck formen och ställ den i kylen tills det är fikadags.
Går bra att förbereda dagen innan.
Mmm /kram Anna-Lena
PS. "nougat-snurrorna" fixar du med en dubbelnougat och en osthyvel...
Super mumsigt :)