Brownie med centerganache


Hallå!
Vad sägs om en kladdig Brownie med centerganache? Upptäckte att jag inte hade tillräckligt med choklad hemma till ganachen så jag tog två rullar center i stället och det blev hur gott som helst...
 
Du behöver:
200 g mörk choklad
50 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1 krm bakpulver
 
Smält smöret, smält ner chokladen.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Rör ner choklad/smör blandningen.
Tillsätt övrigt.
Häll smeten i en form ca 20x25 cm.
Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
Låt kakan svalna helt.
 
Centerganache:
2 rullar center
50 g ljus choklad
1 dl grädde
 
Värm grädden.
Tillsätt center och chokladen och rör tills du har en blank ganache.
Häll ganachen över brownien.
Toppa ev med hackade Kina waffers. (Frasigt chokladgodis, gott med lite chrunch)
 
Kladdigt och gott!
Serveras med grädde, glass, hallon....
 
Godnatt kram/ Anna-Lena
 
#1 - - Veronica:

Åh vad gott!

#2 - - Angela:

Låter supergott! Men måste fråga, du menar väl vispa ägg och socker fluffigt? Smöret har ju redan smälts? :)

Svar: Såklart ska det vara ägg och socker... bra att du frågade!
AnnaLena & AnneLie

#3 - - Hanna Karlsson:

Hur gott låter inte det där då. Mums!