Vaniljpannacotta med citronspegel


Hej!
Idag bjuder jag på ett supergott efterrättstips, vaniljpannacotta med citronspegel...
 
(6 portioner)
 
Du behöver:
5 dl grädde
1 vaniljstång
0,5 dl socker
2 gelatinblad
(lemoncurd)
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund.
Koka upp grädde, socker och urskrapad vaniljstång. (låt vanilstången ligga med i grytan)
Fiska upp vanilstången.
Tag från värmen och tillsätt de urkramade gelatinbladen.
Häll upp i 6 st portionsskålar.
Ställ kallt några timmar eller förbered kvällen innan...
Lägg lite lemoncurd i en gryta och låt smälta till en citronsås.
Häll på en citronspegel på pannacottan och ställ kallt en stund innan servering.
 

Serveras med chokladdoppad lakritspinne för oss lakritsälskare! Citron och lakrits är ju bästa kombon...
 
Nu ska jag ta mig ut på första promenaden efter operationen, har varit livrädd att halka i detta vinterväder...
Ska ta med mig stadigt sällskap, hi hi
Kram Anna-Lena