Sega rabarberrutor


Hallå!
Idag är det min tur att bjuda på fika på jobbet. Bakade en långpanna med dessa sega rabarberrutorna i går kväll. Har bakat de här många gånger genom åren med andra bär men det var första gången med rabarber...
Sött och syrligt. inte alls dumt.
 
Du behöver:
200 g smör
6 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6 dl mjöl
4 ägg
ca 4-5 rabarber
 
Smält smöret och låt det svalna något.
Tillsätt sockret och ett ägg i taget.
Vänd ner mjöl och vaniljsocker.
Häll smeten i en hel ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.
Skär rabarberna i små bitar.
Fördela bitarna över smeten.
Grädda kakan ca 30 minuter i 175 grader.
Låt svalna och skär sedan upp den i bitar.
Sikta över florsocker.
 

Ses snart igen... / A-L
#1 - - AngelicasVärld:

Men så galet gott det där såg ut!

#2 - - Marie Bergman:

Åhh vad gott :)

#3 - - Lotta:

Har precis bakat dom! Kunde liksom inte låta bli. Fast inte med rabarber, utan äpple (m kanel). Hade äpplen jag var tvungen att använda upp.
Jättegott!

#4 - - Sebastian Vickman:

Enkelt och gott! Kan eventuellt testas imorgon inför släktbesök. Tack för inspirationen!