Morotsrulltårta


Hallå!
Vilken härlig långhelg vi har haft...
Är det någon mer än vi som kånkat fram alla utemöbler denna helg? (Tog även ut en solstol, så är det gjort liksom... man vet ju inte när den tropiska värmen slår till ;-)
 
Någon som gillar morotskaka? Här kommer den i rulltårtsvariant...
 
Du behöver:
2 finrivna morötter
3 ägg
2 dl socker
1 tsk kanel
0,75 dl mjöl
0,75 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
 
Riv morötterna fint.
Vispa socker och ägg fluffigt.
Tillsätt övrigt.
Häll smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 175 grader ca 6-7 minuter.
Låt svalna.
Sikta florsocker på ett nytt bakplåtspapper,vänd över kakan och dra bort pappret som kakan gräddats på.
 
Fyllning:
100 g philadelphiaost
4 dl florsocker
50 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljpulver
Pressad lime efter tycke och smak.
 
Blanda alla ingredienser med elvisp.
Bred fyllningen på kakan.
Rulla ihop från långsidan.
 
Ät och njut!
Kram på er / Anna-Lena
 
 
#1 - - Veronica Wallgren:

Åh vad gott!

#2 - - linda:

såg riktigt gott ut