Nötkolarutor


Hej!
Detta är helt klart en ny favoritkaka, kunde inte låta bli att säga mmm hela fikastunden, ha ha
Kakorna består av kladdkaksbotten, en kolafyllning med rostade hasselnötter samt chokladtopping. Visst låter det gott?
 
Du behöver:
 
Kladdkaksbotten:
100 g smör
2 ägg
1 nypa salt
2 dl socker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
 
Smält smöret.
Vispa ihop ägg och socker lite lätt.
Rör ner det smälta smöret.
Blanda ner mjöl, kakao samt salt.
Häll smeten i en form 25x25 cm.
Grädda kakan i 200 g ca 8 minuter, den ska vara kladdig.
 
Kolafyllning:
50 g smör
2 burkar kondenserad mjölk
2 msk sirap
2,5 dl hasselnötter
 
Rosta nötterna 10 minuter i 225 grader.
Gnugga bort skalen.
Häll kondenserad mjölk, smör och sirap i en gryta.
Låt koka upp och sjuda på svag värme lite drygt 20 minuter. (Rör hela tiden!)
När krämen har tjocknat och släpper grytans kanter är den färdig.
Blanda ner nötterna och häll fyllningen på botten.
 
Topping:
200 g mörk choklad.
 
Hacka chokladen.
Smält ca 1/3 i micron eller i vattenbad.
Tillsätt övrig choklad och rör till allt smält.
Häll chokladen i formen och ställ kallt.
Skär kakan i rutor (16 stora eller 25 små)
 

Idag firar vi alla mammor med fika, eller hur?
Ha en bra dag // A-L
 
En kommentar publicerat i Kladdkaka
Taggar: Godaste kakan, Hasselnötter, Nötkolarutor, choklad, kola
#1 - - Anne:

Oj! Kan ju inte bli annat än gott. Ska absolut baka dessa. (Gjorde Ballerina-cheesecaken förra helgen som du tipsade om och den var verkligen supergod!)