Rabarberkladdkaka


Hej!
Gick ut i trädgårdslandet i morse och plockade några späda rabarber till min kladdkaka. De är ju som bäst nu så passa på att baka lite gott med rabarber framöver...
Detta receptet fick jag av lilla Alma i går, hon har gjort den och lovar att den är supergod!
Då måste vi testa eller?
 
Du behöver:
150 g smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl socker
2 dl mjöl
1 nypa salt
 
(rabarber skurna i bitar)
1 msk potatismjöl
1 msk strösocker
 
Smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt äggen och det smälta smöret.
Rör ihop smeten.
Häll smeten i en form ca 22 cm.
Häll potatismjöl och socker på rabarberna och blanda runt.
Tryck ner dem i smeten.
Grädda kakan i 180 grader ca 20-25 minuter.
 

Jag tänker servera min rabarberkladdkaka med hemgjord vaniljglass...
 
Kram Anna-Lena
#1 - - Veronica Wallgren:

Åh Gud vad gott!

#2 - - Marie:

MUMS :)