Galette med blåbär och vit choklad
Hej på er!
Här luktar det nybryggt kaffe och snart blir det kvällsfika och soffhäng... Får nog bli en bit Galette med vaniljsås till kaffet, det är ju nästan helg ha ha
(6-8 port)
Du behöver:
3 dl mjöl
1 msk socker
1 nypa flingsalt
75 g kylskåpskallt smör
100 Philadelphiaost
1 msk kallt vatten
Blanda mjöl, socker samt salt i en skål.
Tillsätt smöret och fördela det till en smulig deg.
Tillsätt osten och kallt vatten och arbeta ihop degen.
Låt degen vila i kylen en stund.
Kavla ut degen på ett bakplåtspapper med lite mjöl på. ( Rund, 3-4 mm tjock)
Fyllning:
250 g blåbär, frysta
3 msk maizena
3 msk socker
Blanda allt i en skål.
Lägg på bären på degen men spara ca 3 cm av kanten.
Vik upp kanten över bären.
Till pensling:
1 ägg
1 msk mjölk
1 nypa salt
(rårörsocker)
(50 g vit choklad)
Blanda ägg med salt och mjölk.
Pensla kanten.
Strö över rörsocker.
Grädda Galetten i nedre delen av ugnen ca 40 minuter i 200 grader.
Strö över hackad vit choklad när det återstår en kvart av gräddningstiden.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass...
Kram A-L
mumms