Grovlimpa

 
Hallå!
Vad sägs om lite nybakat bröd till helgens frukost? Så himla gott att man hoppar ur sängen ha ha
 
Du behöver: (2 limpor)
50 g jäst
6 dl mjölk
2 tsk salt
4 msk rapsolja
4 dl grovt eller fint rågmjöl
4 dl grahamsmjöl
7-8 dl vetemjöl
ev 1 dl linfrö
 
Lös jästen i fingervarm mjölk.
Tillsätt salt,olja samt mjöl lite i taget.
Arbeta degen i maskin några minuter.
Låt jäsa övertäckt ca 45 minuter.
Dela degen och forma 2 st limpor.
Lägg dem i brödformar och snitta limporna med vass kniv.
Pensla med vatten och strö över lite rågmjöl.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Sänk temperaturen till 225 grader och sätt in limporna längst ner i ugnen.
Grädda ca 30-35 minuter.
Låt limporna svalna i formarna.
 
 
(Recept från Lindas bakskola)
 
 
Gissa om jag blev förvånad när jag tittade ut i morse och såg det här... I går var det barmark, solen sken och fåglarna kvittrade...
Vi pratade om att kratta löven som vi inte orkade i höstas ha ha
Får kanske bli lite korvgrillning och pulkaåkning med lilleman i stället, inte dumt det heller.
Är det sportlov så är det / Kram A-L