Frusen Dumlecheesecake

 
Hej igen!
Här kommer ett tips till alla Dumleälskare och vem gillar inte Dumle... Jag gjorde en botten av chokladfyllda digestivekex och ställde Dumlekolor som ett staket runt formen och fyllde sedan på med cheesecakesmet smaksatt med Dumle...
Blir du sugen så kommer receptet nedan:
 
Du behöver:
1 paket chokladfyllda Digestivekex
75 g smält smör
(Dumlekolor till "staket")
 
Mixa kexen och blanda med det smälta smöret.
Fördela smulorna i en springform och jämna till.
Ställ Dumlekolor tätt runt hela formen.
Ställ i kylen medans du gör fyllningen.
 
Cheesecakesmet:
15 st dumlekolor
3 dl grädde
 
Värm grädden och tag från värmen precis innan den börjar koka.
Lägg i hackade Dumlekolor och rör tills allt är smält.
Plasta in och ställ i kylen ca 5 timmar eller förbered detta dagen innan.
 
200 g Philadelphiaost
1,5 dl socker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
 
Dela äggen och lägg i varsin skål.
Vispa gulorna tillsammans med socker och vaniljsocker fluffigt.
Rör ner Philadelphiaosten.
Vispa Dumlegrädden och rör ner den i äggvispet.
Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner det försiktigt i smeten.
Häll smeten i springformen och ställ i frysen några timmar eller gärna över natten.
 
 
Tag fram chesecaken en stund innan den ska ätas så den hinner gotta till sig, botten och kolorna blir godare om de inte är för hårda...
 
Tycker kanten blev så läcker så jag hoppade över att dekorera ovansidan.
Servera med några färska hallon.
 
Ha det gott / A-L