Danska smörfrallor

 
Hej på er!
Nu har äntligen våren kommit till oss. Tänk att man har överlevt ytterligare en vinter ha ha
Gillar inte vintern nåt vidare som ni förstår...
Längtar nu efter att ta fram utemöblerna så det kan bli många mysiga fikastunder framöver...
Men först ska jag slippa min bihåleinflammation så allt har sin tid.
 
Vill ni baka väldigt goda frallor så ska ni prova dessa Danska smörfrallorna.
 
Ni behöver:
4 dl fingervarm mjölk
50 g jäst
3 msk socker
1 ägg
1 nypa salt
ca 12 dl vetemjöl
(150 g rumsvarmt smör)
(Äggula & vallmofrön)
 
Värm mjölken och lös jästen.
Tillsätt sockret och låt det stå 5 minuter.
Tillsätt ägg, salt samt mjöl lite i taget.
Arbeta ihop degen.
Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Kavla ut degen till en platta ca 30 x 40 cm.
Bred ut det rumsvarma smöret.
Vik in degen från långsidan till mitten och vik den andra halvan över.
Upprepa en gång till så det blir en liten fyrkant.
Plasta in och låt vila i kylen ca 30 minuter.
Tag fram degen och kavla på nytt ut degen till en lika stor platta och vik på samma sätt.
Plasta in och lägg i kylen 30 minuter.
Kavla ut degen ytterligare en gång till en platta 30 x 40 cm men denna gången viker du bara in från långsidan.
Nu har du en längd på ca 40 cm x 10 cm.
Skär i skivor (12 st) och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt.
Låt jäsa övertäckta ca 15 minuter.
Värm ugnen till 220 grader.
Pensla frallorna med uppvispad äggula och strö över vallmofrön.
Grädda ca 13-15 minuter.
 
Serveras nygräddade så smöret smälter med god ost och kanske lite marmelad...
 
Nu ska jag slötitta på någon serie, någon som har ett tips?
Kram A-L
En kommentar publicerat i Bröd
Taggar: Danska smörfrallor, Smörfrallor
#1 - - Anonym:

De frallorna verkar goda! Har du inte sett Gråzon på Cmore så är det ett hett tips:-)
Krya på dig!