Drottningpannacotta

 
Hej!
Här kommer ett efterrättstips lagom till helgen. Vad sägs om en krämig pannacotta med smak av hallon & blåbär?
 
Du behöver: ( 6 p )
2 gelatinblad
5 dl grädde
0,5 dl socker
1 vaniljstång
100 g hallon
100 g blåbär
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund.
Dela och skrapa ur vaniljstången.
Lägg socker, grädde & vanilj i en gryta. (Låt stången koka med)
Koka upp och låt sjuda i 3 minuter.
Värm bären och sila så du får en slät pure.
Krama ur gelatinbladen och låt de smälta ner i den varma grädden.
Rör ner bärpuren.
Fiska upp vaniljstången och häll upp i 6 st portionsformar.
Ställ kallt några timmar, glöm inte att plasta in efter en liten stund.
 
Jag dekorerade mina med lite vispad grädde & Noblesse...
 
Ha det bäst!
Kram A-L