Rågbröd

 
Hallå!
Idag blir det ett litet brödtips...
Man fixar degen, formar bröd och ställer in direkt i kall ugn. Efter 50 minuter har man 2 härliga bröd... (Om man inte glömmer att starta ugnen 😇)
Blir du sugen så kommer receptet nedan:
 
Du behöver:
50 g jäst
6 dl mjölk
1 dl sirap
2 msk rapsolja
2 tsk salt
8 dl vetemjöl
6 dl rågmjöl
 
Värm mjölken fingervarm och lös jästen.
Tillsätt salt, olja och sirap.
Tillsätt mjölet lite i taget.
Arbeta ihop degen.
Dela degen i 2 delar och forma runda bröd eller limpor.
Sikta över lite mjöl.
Sätt in bröden i kall ugn.
Starta ugnen på 200 grader och låt bröden stå inne ca 50 minuter.
Låt svalna på galler.
 
(Tips: Använd en mall när du siktar över mjölet så får du ett fint mönster...)
 
// A-L
#1 - - anne:

Vilken härlig blogg ni har

Svar: Tack snälla! Så kul att du gillar bloggen!
AnnaLena & AnneLie

#2 - - Lotta:

Vilket bra recept! Måste fråga; min ugn går upp i rätt temperatur väldigt snabbt, borde man ta det i omgångar då kanske? 100-150-200? Tänkte om det går för snabbt blir det kanske inte bra.

Svar: Hej! Du ska sätta ugnen på 200 direkt! Lycka till
AnnaLena & AnneLie