Nachosemlor

 
Hejsan!
Idag provade vi på den populära Nachosemlan. Fixade lite olika "toppingar" till så man kunde prova lite olika. Receptet kommer nedan för er som vill testa...
 
Du behöver:
25 g jäst
2,5 dl fingervarm mjölk
1 tsk kardemumma, helst nymortlad
1 dl socker
1 nypa salt
1 ägg
100 g rumsvarmt smör
ca 8 dl vetemjöl
 
Värm mjölken och lös jästen.
Tillsätt övrigt och arbeta degen smidig.
Låt jäsa övertäkt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela degen i 2 delar.
Kavla ut så degen täcker din ugnsplåt.
Nagga ordentligt eller kavla över med en kruskavel.
Låt jäsa ytterligare 15 minuter.
Grädda ca 5-6 minuter i mitten av ugnen.
Låt svalna någon minut innan du trycker ut med en pepparkaksform eller skär i trekanter.
Låt svalna.
 
Topping:
Mandelmassa (gör egen om du vill)
Nutella
Nötcreme
Vispad grädde
 
Vispa grädden.
Vispa mandelmassan med lite äggvita så den blir smidig.
Lägg upp tillbehören i skålar och låt var och en lägga upp på sitt fat och doppa hej vilt ha ha
 
Ikväll blir det bowling och äta ute med vänner, ska bli trevligt!
Någon som ska titta på Melodifestivalen?
Ha det bäst vad ni än hittar på...
Kram A-L
 
2 kommentarer publicerat i semla
Taggar: Mandelmassa, Nachosemla, Nutella, Nötcreme, grädde
#1 - - Maria:

Ojj så underbart det ser ut :D

#2 - - Marie Bergman:

Mums! :)