Hej på er!
Denna glassmarängtårtan med Daim har jag gjort hur många gånger som helst... Ett säkert kort med andra ord ha ha
Har ni inte provat så måste ni göra det snarast...
Du behöver: (springform ca 24 cm med bakplåtspapper)
100 g hasselnötsmjöl eller mandelmjöl
3 äggvitor
2 dl socker
Vispa vitorna till ett hårt skum.
Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills du har en blank maräng.
Vänd ner hasselnötsmjölet.
Häll smeten i formen.
Grädda botten i ca 45 minuter i 150 grader.
Låt svalna.
Daimglass:
3 äggulor
0,5 dl florsocker
4 dl grädde
2 dubbeldaim
1 vaniljstång
Vispa grädden.
Vispa äggulorna med florsockret fluffigt.
Dela och skrapa ur vaniljen.
Hacka Daimen grovt.
Blanda samman allt.
Häll glassmeten över botten.
Plasta in och ställ i frysen minst 5 timmar.
Tag fram en kvart innan och dekorera med hackad Daim och ev lite spritsad grädde...
Så himla god med lite jordgubbar...
Hoppas ni testar / kram A-L
MUMS!! :)