Rabarberkaka med maräng

Hej på er!
Äntligen är det rabarbertider! Som jag längtat😉 Blir ni också sugna på rabarberkaka med maräng så kommer receptet här:
Du behöver:
250 g rabarber
1 msk potatismjöl
2 msk socker
Skala och skär rabarberna i bitar.
Blanda med socker och potatismjöl.
150 g smör
3 ägg
1 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda mjöl, mandelmjl, bakpulver samt vaniljsocker.
Blanda ner mjölblandningen växelvis med smöret.
Häll smeten i en springform med bakplåtspapper.
Fördela rabarberna och tryck ner dem lite.
Maräng:
2 äggvitor
1 dl socker
(ev mandelspån)
Vispa vitorna till ett vitt fast skum.
Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills du har en blank maräng.
Bred eller spritsa på marängen och strö ev över lite mandelspån.
Grädda kakan i 175 grader ca 40-45 minuter i nedre delen av ugnen.
Kakan kan ev behövas täckas med folie om marängen får för mycket färg...
Låt svalna.
Njut kakan som den är eller med vaniljsås...
Ses snart igen / kram A-L