Friterad glass

 
Hej igen!
Här ska ni få ett lite galet efterrättstips, nämligen friterad glass... Tänk er ett knaprigt kexskal runt glassen, mums
Detta måste ni testa!
 
Du behöver: (4 p)
Glass av valfri sort
Bragokex
2 ägg
 
Mixa kexen.
Skopa upp 4 st stora kulor glass.
Rulla glasskulorna i kexsmulorna så de blir helt täckta.
Lägg de på en bricka med bakplåtspapper.
Frys in en stund till.
Vispa upp äggen lätt.
Doppa kulorna i ägg och sedan i kexsmulorna.
Frys nu in glassen ordentligt gärna några timmar. (Perfekt att förbereda ett par dagar innan)
Värm fritösen till 190 grader.
Fritera glassen hastigt ca 10 sekunder.
Serveras genast med kolasås och några goda bär...
 
Visst är det roligt med lite annorlunda tips...?
 
Trevlig kväll på er!
Kram A-L
 
(Receptet hittade jag hos matplatsen)
 
#1 - - ME:

Ser livsfarligt gott ut. Måste prövas!

#2 - - iseedee:

Det låter och ser himmelskt ut! :D

#3 - - anneli:

Spännande inspiration! Den ska jag testa göra åt mina svärföräldrar :)