Geisha maränger

 
Hallå!
Blir ni sugna på något fredagsgott så kommer här ett härligt tips : Geisha maränger...
 
Du behöver: (6 st)
3 äggvitor (1 dl)
1 dl socker
2 dl florsocker
100 g Geisha choklad
 
Vispa äggvitorna till ett fast skum, börja på låg hasighet.
Tillsätt strösockret lite i taget under fotsatt vispning tills du har en blank maräng.
Sikta ner florsockret lite i taget och vänd ner det försiktigt.
Smält chokladen.
Ringla ner chokladen i marängen och vänd försiktigt så det inte blir för blandat.
Använd 2 skedar och lägg upp 6 "maränghögar" på en plåt.
Grädda marängen i 80 grader varmluft i 2 timmar.
Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar ytterligare 1 timme.
 
 
Njut marängerna som de är eller som efterrätt med glass, grädde & några bär...
 
Ha det bäst!
Kram A-L