Twixsnittar

 
Hallå!
Hoppas att ni njuter av en härlig helg! Här regnar det och jag hamnade framför datorn. Ska göra fotoböcker från vår Afrikaresa har jag tänkt men tittar in till er först med ett tips på en riktig godiskaka 🙂
Knaprig kolakaka med seg kola & mjölkchoklad toppad med flingsalt... Låter det som en kaka i din smak så kommer receptet nedan:
 
Du behöver:
100 g smör
1 dl socker
2 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2,25 dl mjöl
 
0,5 påse Werter`s original soft caramel
75 g mjölkchoklad
(flingsalt)
 
Vispa smör, socker samt sirap krämigt.
Tillsätt övrigt och arbeta ihop degen.
Rulla ut till en lång längd, lägg den på diagonalen på plåten.
Gör en skåra och lägg kolor i rad.
Grädda ca 12-14 minuter i 175 grader.
Tag ut plåten och låt svalna.
Smält chokladen och bred den över längden (spara en bit i varje ände)
Strö över flingsalt. (kan uteslutas)
Ställ kallt.
Tag fram och skär kakan i bitar.
 
Lite för goda om ni frågar mig 😉 Lika bra att göra dubbel sats direkt!
 
Ha det gott!
Kram A-L
 
( Recept från My kitchen stories)
#1 - - Angelica Wåhlin:

Mums, vad gott!

#2 - - Fanny Ståhl:

Gud så gott det ser ut, måste testa!